četvrtak, 23. lipnja 2011.

Torbe "Bugs life"

NAPOMENA: TORBE IZ OVOG POSTA SU PRODANE 

Trebalo mi je malo više vremena, ali konačno su tu!

Za ukrašavanje ovih torbi bila sam inspirisana jednim od najdražih crtanih filmova moje kćerke - Bugs Life ili Život buba. Ako ste gledali onda znate već priču o mravima koji brane svoj mravinjak i hranu koju su skupili od bezobzirnih i pohlepnih skakavaca. Ako niste, onda vam neću više ništa reći osim pogledajte film sa djecom i zabavite se.



Na prve dvije u mini seriji od četiri torbe "zarobila" sam razigrane leptire i par mrava koji su za razliku od stvarnih mrava šareni.



Ako želite znati kakve su ostale dvije - e, onda ćete morati s vremena na vrijeme da kliknete na link koji vodi ovdje, jer ću ih staviti uskoro.

Bube nam ponekad stvarno dosađuju, zavlače se posvuda i uvijek smišljamo načine da ih otjeramo, ali za ove vam garantujem da će privući pažnju i da ćete ih uvijek nositi sa sobom.


Bugs Life 1

Bugs Life 2


Torbe su namijenjene da se nose poprijeko, preko ramena, kao poštarske torbe, mada ih možete nositi i na obični način. Dužina ručke je podesiva, a podešava se uz pomoć jednog ukrasnog dodatka koji je različit za svaku torbu, a kako izgleda - neka to bude iznenađenje za svakoga ko naruči torbu!





Dimenzije: Širina - približno 42 cm.  Visina - 33 cm. Širina dna i bočnih strana - približno 10 cm. Dužina pojasa - približno 125 cm.

Materijal: Vanjski dio - keper. Postava - Pamučno platno. 
Ostali detalji: Zatvaranje uz pomoć magnetne kopče. U unutrašnjosti torbe nalazi se jedan džep. 

Način održavanja: Hemijsko čišćenje. Ukoliko se izgužva prilikom nošenja jednostavno je ispeglajte sa unutrašnje strane.

Autor: Cekeruša

Cijena: 46 KM

SSZ torbe - PRODATA


And now for something completely different...dvije torbe iz Ramonine šarene radionice konaca i krpica! 

 

 U ovu torbu možete spakovati sve neophodne sitnice i krupnice, i šminkicu i rezervnu majicu i knjigu za čitati uz kafu u omiljenom kafiću (trenutno nosim i ponovo čitam Lovemarks by Žana Poliakov), maramice i vodu i djecije igracke i grickalice (testirano i potvrđeno od Ramone lično)... Torbica ima dva unutrašnja džepića u koja stanu ključevi i mobitel pa ih odmah nađete kad je hića kakva. 

Torba se zatvara provlačenjem duže ručke kroz kraću, a onda je stavite na rame i krenete u duuuuuguuuuuu šetnju ili na posao.
Jedinstvena torba koja Samu Sebe Zatvara za sad je u dva izdanja: crno – crveno –bijela sa crno postavom i sivo – crvena sa sivom postavom, ali uskoro dolaze i nove kombinacije! Svaka torba je unikat i neće biti još jedna ista pa zato na vrijeme rezervišite svoju SSZ!

SSZ 1: crno - crveno -siva torba sa crnom postavom

SSZ 2: sivo - crvena torba sa sivom postavom  - PRODATA
 
Ponekad poželite okrenuti svijeta naopačke? Krenite od toga da okrenete SSZ torbu i nosite je na strani postave. :)

Dimenzije:  75 x 70 cm
Materijal:  Dekorativno platno – pamuk, postava - keper
Način održavanja:  Prati ručno, blagim deterdžentom.
Autor: Ramona
Cijena: 30 KM

nedjelja, 19. lipnja 2011.

Uvrnuta ogrlica - PRODATA

Jednostavni uzorak platna od kojeg je sasivena ova ogrlica je trazio nesto drugacije od "obicne" spageti ogrlice. Umjesto da im dodam parmesan, spagete sam malo uvrnula oko svoje ose i nastala je uvrnuta spageti  ogrlica.

Stavite je oko vrata  kad krenete voziti bicikl odjeveni u omiljenu trenerku. Budite sik i u sportskom izdanju! :) Uvrnutu ogrlicu kombinujete i sa farmerkama ili pamucnom ljetnom haljinom... Garantujemo da ce svako primjetiti da oko vrata imate ogrlicu od KRPICA! :)



Dimenzije:  Obim  ogrlice je  oko 75 cm
Materijal:  Pamučni žersej
Način održavanja:  Prati ručno, blagim deterdžentom.
Autor: Ramona
Cijena: 25 KM



četvrtak, 16. lipnja 2011.

Ogrlica Nije zlato sve sto sja - PRODATA

Nakon male pauze jos jedna ogrlica od platna by Ramona. 

Ko kaze da je zlato samo za tete??? Ukrasite svoj vratić ovom neobicnom zlaćanom ogrlicom od pamučnog žerseja. Obradujte prijateljicu za rodjendan ili, onako bez posebnog razloga, samo zato jer želite da joj uljepšate dan... Ipak su prijateljice PRIJATELJICE!!!! (Pusa svim nasim real life i virtuelnim prijateljicama koje zajedno sa nama koračaju putem života i jos prate ovaj blog!)


Ogrlica Nije zlato sve sto sja je izmaštana u jedno kasno popodne uz topli čaj i kolače od čokolade dok je sa cd playera pjevala Zaz... Romantična ogrlica koja će biti tačka na i za večernji izlazak ili popodnevnu šetnju pod kišobranom u ugodnom društvu. 

Ogrlica se može nositi dvostruko ili trostruko obmotana oko vrata sa ukrasnim broševima ili bez njih. Dva cvijetna broša možete  rasporediti na ogrlicu kako poželite ili ih možete zakačiti na jaknu, torbu, ruksak....


Dimenzije: Dužina ogrlice je 150 cm.  Dva cvijetna broša su prečnika 10 cm.

Materijal: Pamučni žersej

Način održavanja: Ručno pranje blagim šamponom.

Autor: Ramona

Cijena: 30 KM