četvrtak, 4. kolovoza 2011.

Povratak nakon ljetne pauze

 NAPOMENA: TORBA JE PRODANA

Iako ljeto još traje ljetna pauza na Craft Podroomu je završena. Mada mislim da nećemo još krenuti nekim udarničkim tempom, red je da se razbije višesedmična pauza na blogu.

A pauzu ću da prekinem ja tako što ću da vam predstavim jednu torbu koja je davno bila gotova, ali je čekala još neke dodatke koji su je trebali učiniti potpunom. Torba "Srculence" je strpljivo nekoliko mjeseci stajala u ćošku i čekala da na nju dođe red. Napravila sam je prilagođavanjem šnita za sličnu tobu iz jedne svoje knjige o šivanju torbi. Pošto je materijal od kojeg je napravljen originalni model tanji, a moja kopija je od kepera, nisam mogla da napravim nabore oko otvora tašne kao što je predviđeno, tako da sam se odlučila za "faltnice" kao na suknji.


 Ispalo je baš kako treba i bila sam zadovoljna što sa došla na tu ideju. Pošto je onako cna izgledala nekako prazno, mislila sam da bi bilo dobro nečim da je ukrasim, ali bila sam zauzeta drugim stvarima i ukrašavanje je ostavljeno za drugu priliku.  I tako nakon nekoliko mjeseci sjedim ja za stolom i izrezujem srca od krpica, čisto onako da iskoristim krpice. Mislim: neka se nađu, uvijek mogu zatrebati za neki projekt. I sine mi odjednom da su savršena baš za ovu crnu torbu. Nakon sat dva ova moja pomisao je bila i potvrđena.

I tako je nastala "Srculence" torba.

"Srculence" je napravljena od čvrstog kepera. Namjena joj je da posluži kao solidna dnevna torba koja može dosta toga da izdrži i u koju može da stane dosta stvari. Postavljena je veselim  pamučnim platnom koje kada se torba otvori malo "razbija" crnu boju vanjskog dijela.


Eventualni sadržaj torbe zaštićen je, jer se zatvara plastičnim zatvaračem.


 A veseli privjesak od pomopona i žuti cvjetići u obliku malih broševa koji mogu da se skinu po želji ili premjeste, dodatno skreću pažnju na torbu.

 



A ako vas zanima, evo i dodatnih informacija:


Dimenzije: Širina pri dnu - približno 46 cm, širina pri otvoru - 39 cm, dužina - 50 cm, širina ručki - 4cm, dužina ručki - 78 cm
Materijal: Izvana - keper, postava -tanje pamučno platno
Način održavanja:  Ako se isprlja najbolje je odnijeti na hemijsko čišćenje, jer nije predviđena z pranje.
Autor: Cekeruša
Cijena: 50 KM 

1 komentar: